2016. február 21., vasárnap

Támogasson bennünket adója 2 %-ával 2016-ban is!

Bizonyára tudják, hogy az adóról és a bevételekről szóló törvény lehetővé teszi, hogy jövedelemadójuk 2 %-ával az Önök által meghatározott intézményt támogassák. Kérjük Önöket, hogy ezt a lehetőséget kihasználva támogassák az Ignis polgári társulást!

Občianske združenie IGNIS
940 01 Nové Zámky, Bočná 52
IČO (nyilvántartási szám): 42050413

TÁMOGATÁSÁT ELŐRE IS KÖSZÖNJÜK!

Mikor támogathat bennünket jövedelemadója 2%-ával?

Ha voltak bevételei, mint adóbevallást készítő természetes és jogi személynek, adóbevallást nem készítő alkalmazottnak.
Adójának 2%-a nem kevesebb mint 3€, jogi személyek esetében az alsó határ 8,30€.
Természetes és adóbevallást nem készítő alkalmazottak csupán egy, a jogi személyek viszont több szervezetet is támogathatnak azok nevének és nyilvánartási számának (IČO) feltüntetésével. A felajánlói nyilatkozatot (Vyhlásenie) csak az adóbevallást nem készítő alkalmazottaknak kell kitölteni. Az adóbevallást készítő természetes és jogi személyek adóívén kell feltüntetni a támogatott civil szervezeteket.
Ha betartja a határidőket és eljuttatja az illetékes adóhivatalba az űrlapokat:
2016.március 31-ig, amennyiben saját maga készíti adóbevallását. (természetes és jogi személyek)
2016.április 30-ig, amennyiben az adóbevallást a munkaadó végzi. Ebben az esetben csatolni kell az adó elvezetéséről szóló igazolást, melyet a munkaadó tölt ki. (Potvrdenie o zaplatene dane z príjmov zo závislej činnosti a z funkčných požitkov). Ezt személyesen, vagy a munkaadó könyvelője által el kell juttatni az illetékes adóhivatalba.

Miért támogasson bennünket adója 2%-val?


Ellenkező esetben adója 2%-val Ön helyett az állam rendelkezik.
Támogatásával Ön is hozzájárul az Ignis polgári társulás által szervezett rendezvényekhez - lelkinapok, nyári lelkigyakorlat, Keresztény Katalin bál stb. Anyagilag támogathatja így a missziókat – India, Afrika; valamint az árva gyerekeket is – Erdély, Kárpátalja.

Az alábbi hivatkozásra kattintva letölthető a szükséges nyomtatvány: